VOOR WIE?
Het studiekeuzetraject is bedoeld voor aankomend studenten (HAVO-  VWO- & MBO-scholieren) en herorienteerders die nog niet weten welke richting ze op willen.

WERKWIJZE
Tijdens individuele gesprekken brengen we je interesses, kwaliteiten, mogelijkheden én onmogelijkheden in kaart. We starten met het inventariseren van wat je leuk vindt en wat niet. Vervolgens gaan we aan de slag met je kwaliteiten, mogelijkheden en onmogelijkheden. We kijken wat je functiebeperking zou kunnen betekenen in je studiekeuze. Eerst op grote lijnen, later specifiek. Op basis van deze grote lijnen maken we een eerste selectie van mogelijke studies die we verder gaan onderzoeken. Je gaat hier echt mee aan de slag. Wat houden ze in? Past dat bij jou? Wat zijn de toekomstmogelijkheden? Zitten er stukken in de opleiding die lastig kunnen zijn (vanwege je functiebeperking)? Of in het toekomstige werk? En zo ja, zijn die te compenseren? Je houdt enkele studies over die we nog beter gaan bekijken. Aan het einde van het traject heb je een bewuste keuze voor een (of enkele) studies gemaakt én heb je een actieplan opgesteld om bepaalde zaken rondom het studeren met je functiebeperking te regelen.

Het standaard studiekeuzetraject bestaat niet uit een vast aantal bijeenkomsten. Het traject is afgerond wanneer jij een bewuste keuze voor een studie (of iets anders) hebt gemaakt.

Op een rijtje:

  • We starten altijd met een vrijblijvend intakegesprek, waarin we kijken welk traject het beste bij jouw vraag aansluit en ik uitleg hoe het traject in elkaar steekt.
  • We eindigen altijd met een eindgesprek, waarin we het traject afsluiten.
  • Tijdens het intake- en eindgesprek zijn ouders van harte welkom.
  • Het traject is afgerond wanneer jij een bewuste keuze voor een studie (of iets anders) hebt gemaakt.
  • Meestal bestaat het traject uit zo’n 8 tot 12 gesprekken.
  • Je krijgt ook echt opdrachten mee naar huis, dus tussendoor ben je er ook mee bezig.
  • Er wordt expliciet aandacht besteed aan de mogelijkheden en de onmogelijkheden van je functiebeperking m.b.t. verschillende studies.
  • Aan het einde van het traject heb je een bewuste keuze gemaakt en heb je een actieplan opgesteld om bepaalde zaken rondom het studeren met je functiebeperking te regelen.

KOSTEN
Het studiekeuzetraject kost €1250,00 (inclusief btw) voor het traject, onafhankelijk van het aantal gesprekken.

MEER WETEN OF GELIJK AANMELDEN?
Meer weten of gelijk aanmelden? Neem contact op.